HTML

Non scholae, sed vitae discimus

A közoktatás, és ami mögötte van.

Friss topikok

Linkblog

Beköszönő

2011.04.13. 20:31 tanár, aki reméli, hogy pedagógus

A blog címe: Non scholae, sed vitae discimus. Azaz: Nem az iskolának, az életnek tanulunk. E sentenciát Senecának tulajdonítjuk, bár eredetileg ez nála fordítva hangzott: Nem az életnek, az iskolának tanulunk. Latinul: Non vitae, sed scholae discimus (a 106. levél elkeseredett záró gondolata).

A címből következik, hogy blogom az iskolával, oktatással szeretne foglalkozni, azon belül is a közoktatás kérdéseivel. Tehát az alapfokú iskolával és a középiskolával, vagy ahogy ismertebb, az általános iskolával és a gimnáziummal, szakközépiskolával, szakiskolával. Nem feltétlenül a napi politikáról lesz szó, inkább a mögötte meghúzódó pedagógiai, szakmai kérdésekről, amelyek a tájékozódást segíthetik az esetleges olvasók számára. Ha nem hangzik nagyképűen, segíteni szeretnék abban, hogy a közoktatás nagy kérdései közelebb kerüljenek mindazokhoz, akik ezt a blogot olvassák. Hiszen azt is Seneca mondta: Homines dum docent discunt. Azaz: Amíg az emberek tanítanak, tanulnak.

Rövid bevezetőnk után az első tartalmi poszt a tankötelezettségről fog szólni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nonscholae.blog.hu/api/trackback/id/tr812824108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása